dimecres, 8 d’octubre de 2008

La respota contra el feixisme als mitjans

Notícia d'avui al Punt:

Creix la repulsa a la manifestació feixista

El rebuig a la concentració de diumenge d'Alianza Nacional s'estén mentre s'espera què decideix la Subdelegació

S. CASADO. Tarragona

Cada dia que passa, les mostres de rebuig cap a la manifestació feixista de diumenge a Tarragona, organitzada pel partit d'ultradreta Alianza Nacional (AN), són més grans. Un cop va transcendir la notícia a finals de la setmana passada, diversos moviments socials i cívics i de municipis de les rodalies van coordinar els esforços i van acordar fer front a la reunió feixista concentrant-se mitja hora abans a l'estàtua dels Despullats. Cap entitat encapçala la protesta, que no té permís, perquè és un acte unitari de tota la ciutat. S'ha passat del boca-orella al repartiment de cartells per conscienciar la ciutadania que la manifestació és del tot innecessària. Mentrestant, la Subdelegació continua esperant els informes policials per decidir si autoritza AN a manifestar-se.

El coneixement que Tarragona seria la seu d'una manifestació d'un partit que defensa idees feixistes i que aposta pels postulats ultradretans ha remogut moltes consciències. També ha sacsejat els ànims de molts ciutadans que igualment tenien previst manifestar-se el 12 d'octubre, però a la tarda, en un acte organitzat per la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI) a la plaça del Rei. Ara, la gran protesta contra el feixisme passarà a ser diumenge al matí, a escassos 500 metres de l'altra manifestació –si la Subdelegació no la prohibeix–, i amb un perfil marcadament pacífic però altament reivindicatiu, tot i que es tem que hi hagi disturbis en cas que ambdós actes coincideixin.

La convocatòria és unitària i no està liderada per cap entitat, moviment social ni partit polític. Segons alguns dels seus impulsors, «es tracta de fer pinya contra el feixisme i es convoca de manera unitària». A diferència d'AN, que té el permís demanat des del 22 de setembre, els convocants de la contramanifestació –es preveu que aplegarà gent de tot el Camp de Tarragona– no han sol·licitat permís a la Subdelegació i per això són conscients que no els permetran moure's. En qualsevol cas, la seva única pretensió és que la formació d'ultradreta tampoc no pugui celebrar-la


EL CONTRAPROGRAMA DE DIUMENGE - 10.30 h. Al Casal Popular Sageta de Foc (c/ Trinquet Vell 15), presentació de la tercera campanya «Subversió per la llibertat. Fora simbologia espanyola i francesa dels nostres carrers».
- 11.30 h. Manifestació a l'estàtua dels Despullats, amb el lema: «Nazis i feixistes? Ni a Tarragona ni enlloc!»
- 14 h. Dinar popular a l'Ateneu Popular L'Espina (Baixada Peixateries Velles 21)
- 17 h. Manifestació a la plaça del Rei, amb el lema «Subversió per la llibertat. Prou repressió al jovent que lluita»
- 19 h. A l'Ateneu, xerrades de membres de la CAJEI sobre les accions empreses contra la simbologia feixista a la ciutat i als Països Catalans, i sobre la repressió de 4 joves tarragonins

Enllaç de la notícia.

No us perdeu l'entrevista del Punt a un feixista d'AN on defensa l'assassí de Guillem Agulló.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

No passaran!

Anònim ha dit...

El Camp serà la tomba del feixisme!

Anònim ha dit...

Els hi farem tastar el poder de la ceba!!!