dimarts, 14 d’octubre del 2008

El jovent vallenc contra el feixisme i l'espanyolisme

L’Assemblea de Joves de Valls (AJV-CAJEI) va participar en diferents actes per denunciar l’espanyolisme i el feixisme que regnen en l’anomenat “Dia de la Raza o de la Hispanidad”, que commemora el genocidi contra els pobles indígenes americans. La nit de l’11 d’octubre, diversos joves vallencs van col·locar una pancarta davant l’església del Lledó on es podia llegir : “Fora les forces d’ocupació. Guàrdia Civil, foteu el camp!”. Aquesta pancarta, col·locada just davant del lloc on l’endemà es celebrava una missa en honor a la Guàrdia Civil i on acudeixen els membres d’aquest cos acompanyats pels sectors més conser vadors i espanyolistes de Valls. Les forces d’ocupació es van afanyar a treure la pancarta, que volia denunciar la repressió que ha exercit aquest cos durant tota la seva història contra el poble català, amb tota mena de tortures, maltractaments i assassinats. La denúncia encara ha agafat més relleu d’ençà de les agressions lingüístiques que la Guàrdia Civil ha fet contra la ciutadania del Camp aquests darrers mesos, així com les vexacions que en els darrers anys han fet cap a joves vallencs tan sols pel fet que aquests utilitzaven la llengua catalana.

L’endemà,12 d’octubre, un grup de joves vallencs i militants de l’AJV van participar en els diferents actes antifeixistes a Tarragona contra la presència del grup neonazi “Alianza Nacional”. La concentració antifeixista del matí va aplegar unes 400 persones, que van superar en nombre als 150 feixistes vinguts majoritàriament de fora dels Països Catalans. Tot això en una Tarragona presa policialment per 20 furgones d’antiavalots i amb una “Policia Nacional” que es va dedicar a coaccionar als ciutadans tarragonins i a gravar amb vídeo els manifestants antifeixistes.

Desprès d’un dinar popular, a la tarda, una vuitantena de persones van recórrer el carrers de Tarragona amb una cercavila contra el feixisme i la simbologia espanyola, atentament vigilada per una desmesurada dotació policial.