dilluns, 21 d’abril del 2008

La pluja no atura la marxa contra la Plataforma Logística!

Des de l’Assemblea de Joves de Valls (AJV-CAJEI) i la Plataforma Alt Camp en Perill volem donar les gràcies a totes les persones que malgrat el mal temps van venir a la marxa en defensa del territori. Sentim profundament les molèsties que us hagi causat la pluja i no haver pogut realitzar totes les activitats que teníem programades. Tot i així, l’aigua caiguda, tant necessària per les nostres comarques, és tot un consol.

Gràcies a vosaltres; gent del Pla, de Tarragona, de Valls, de Cambrils, del Penedès, d’Alcover..., la lluita contra la Plataforma Logística continuarà. No deixarem que ens destrossin els indrets que hem recorregut aquest diumenge. Això només ha fet que començar, estigueu atents i atentes, perquè si ens volen trinxar el territori, les mobilitzacions continuaran.

Ni especulació ni destrucció, defensem el territori!

Notícia d’avui del Punt:

dilluns, 21 d'abril de 2008
>

La pluja no atura la marxa en contra de la plataforma logística de l'Alt Camp

Prop de 60 joves reivindiquen, en una caminada de Valls al Pla de Santa Maria, la preservació del territori

M. LACÀRCEL. Valls
La projecció d'una plataforma logística a l'Alt Camp i l'increment de població que això significaria no agrada a molts sectors de la població de la comarca. Per això, ahir, l'Assemblea de Joves de Valls i la Plataforma Alt Camp en Perill van organitzar una caminada reivindicativa entre Valls i el Pla de Santa Maria per mostrar la seva disconformitat amb aquest projecte. Els organitzadors esperaven que hi participessin un centenar de persones, però la pluja va reduir les expectatives de participació; tot i així, al voltant d'unes 60 persones, principalment joves, van decidir realitzar la caminada a favor de la preservació territorial.


+ Els joves en un dels primers moments de la marxa a Valls. Foto: ELISABETH MAGRE

Eren les nou del matí tocades quan una seixantena de joves sortien de la plaça del Blat de Valls amb destinació al Pla de Santa Maria. L'objectiu era mostrar la seva oposició a la creació d'una plataforma logística a la comarca, que, segons els participants, suposaria «la destrucció del medi i estroncaria la qualitat de vida de la població». La marxa, organitzada per l'assemblea de joves de Valls i la Plataforma Alt Camp en Perill, començava així el primer acte reivindicatiu en contra d'aquest projecte proposat per la Confederació Empresarial de la demarcació de Tarragona.



EL PLA TERRITORIAL HO PREVEU
La iniciativa logística està ara per ara en una fase embrionària, tot i que l'avantprojecte del pla territorial parcial del Camp de Tarragona ja preveu una àrea de sòl d'interès estratègic de 575 hectàrees, que és justament l'espai que ocuparia la plataforma logística a l'àrea de Baiona. Els contraris a aquest centre de mercaderies també s'oposen al model expansiu de ciutat que la Generalitat ha projectat a Valls amb 1.100 nous habitatges a Ruanes. Carles Heredia, un dels assistents a la marxa d'ahir, considerava que tots dos projectes estan relacionats. «No s'entén que vulguin fer créixer Valls, mentre tenen el nucli antic degradat, si no és que aquests habitatges tenen alguna relació amb la plataforma logística. De fet, si aquest centre s'acaba situant a la comarca, hi haurà un increment de població molt gran que necessitarà habitatges.»

La multiplicació per dos de la població, segons l'entitat contrària al centre logístic, provocarà tot un seguit de danys col·laterals. «Se saturaran els serveis socials bàsics de la zona, es produirà l'embargament de terres i masies a Baiona i es condemnarà els pagesos de la comarca a una presència residual», va denunciar Carles Heredia.


MARXA INTERACTIVA
Les entitats que van convocar la marxa van preveure que durant la caminada s'anirien fent parades per explicar diferents qüestions del territori i del patrimoni afectat, i així ho van fer malgrat l'aiguat. Els joves es van aturar a diferents punts del trajecte com ara les barraques de pedra, el camp d'aviació de la Guerra Civil i els aiguamolls del Pla. La concentració de joves havia d'acabar la marxa amb un dinar en alguna de les places del Pla de Santa Maria, però la pluja ho va impedir, i va obligar als participants desconvocar el dinar. Més tard, a la tarda, es van reunir al casal popular de la Turba, a Valls, on els assistents van gaudir d'un concert de rumba catalana.

HI HAURÀ MÉS MARXES
La d'ahir va ser la primera de les quatre marxes previstes als Països Catalans a favor del territori i en contra de l'especulació. Les vinents seran a l'Alt Urgell l'1 de maig, al Comptat el 17 de maig i al Vallès Oriental el 24 de maig. La Plataforma Alt Camp en Perill, a més, no descarta realitza altres actes, de caràcter individual, en contra del centre logístic, en cas que el projecte avanci. De fet, els membres de l'entitat ja s'estan plantejant realitzar una manifestació popular en contra del CIM, en un horari on hi puguin assistir totes aquelles persones que ho desitgin.

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2825750

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Guerra per la terra!

Anònim ha dit...

Enhorabona per l'excursioneta!

Anònim ha dit...

I això només és el principi...que es preparin!

Ni un pas enrera!