dimecres, 14 d’abril del 2010

A VALLS, ELS I LES JOVES DIEM SÍ!


El dia 25 d’abril Valls serà protagonista d’un esdeveniment únic en la historia de la nostra ciutat. Per primera vegada totes i tots els vallencs majors de 16 anys tindrem la oportunitat d’opinar sobre el futur del nostre país. Nosaltres, els i les joves, hem de ser conscients del paper que representem en el nostre país.

Per moltes de nosaltres aquesta és la primera vegada que tenim la oportunitat d’exercir aquest dret democràtic i de llibertat sobre un fet que afecta directament en el nostre futur com a vallenques i com a catalanes.

Per primera vegada podrem expressar el nostre malestar com a membres d’un Estat en el que no solsment no ens identifiquem, sinó que també ens oprimeix com a nació, ja sigui retallant-nos drets com condicionant les nostres decisions.

Creiem necessari l’ús del vot en aquestes consultes encara que aquest sigui menyspreat per sectors contraris a la realització d’aquest exercici democràtic. Molts atacs a les consultes estan orientats al fet que aquestes no resultin dins de l’àmbit constitucional i que, per tant, aquest no és un exercici de llibertat ja que les lleis no les permeten. Dir a tota a aquesta gent que aquest és exactament un dels motius principals per les quals es fan. Perquè el poble te dret a opinar i decidir sobre el seu futur més enllà del que facin els polítics que ens governen. Es sorprenent que una aglomeració de polítics que s’etiqueten com a demòcrates facin una crida a l’abstenció, un exemple més de la contradicció en que sostenen el seu discurs.

Recordar que aquest esdeveniment ha sorgit de la iniciativa popular i ho ha fet sense comptar amb cap partit. Ho ha fet autònomament, sense necessitat de recórrer a les institucions.

Com a joves de l’Esquerra Independentista som conscients de que les consultes són un pas més, no l'únic possible, en la lluita per un país lliure i sobirà. Un país on les persones tinguin dret a decidir sobre el que els afecta. Continuem avançant, des de tots els fronts, cap a un futur nacionalment lliure, socialment just i personalment constructiu.