dimecres, 27 de maig del 2009

Roda de premsa de l'AJV sobre el Solsticidi '09

RODA DE PREMSA SOBRE L'ACTUACIÓ DE LA REGIDORIA DE CULTURA EN RELACIÓ A LA PREPARACIÓ DE LES CARPES DE SANT JOAN (SOLSTICIDI ’09)

Convoquem als mitjans de comunicació per dur a terme una roda de premsa per tal de denunciar públicament l’actuació de la Regidoria de Cultura de Valls, liderada per la Regidora Judit Fàbregas, que entenem té per objectiu desvirtuar les carpes de Sant Joan a Valls (Solsticidi).

Per tal de poder fer un breu relat dels fets que motiven la declaració, considerem pertinent destacar que foren presentades vàries instàncies sol•licitant entrar a formar part de la comissió de joventut de Sant Joan de les que en foren denegades més de mitja dotzena. La decisió fou presa de manera unilateral per la Regidoria, sense que els membres de la comissió en tinguessin cap tipus de coneixement i poguessin fer valdre la seva opinió al respecte.

D’altra banda, la primera convocatòria de la reunió de la comissió es va fer pel dia 29 d’abril de 2009, ni a dos mesos vista de la celebració del Solsticidi, fet que dificulta la contractació dels grups i tota la logísitca en general.

Tanmateix, la Regidoria, i l'equip de govern en general, predica d’un model participatiu (tot i que queda totalment desvirtuat en la mesura en que barra el pas a la majoria de ciutadans que volen participar-hi, tal i com ja hem dit anteriorment) però, per la seva banda, organitza concerts alternatius de cel•lebració simultània a les carpes, amb un estil musical que pot fer trontollar l’assistència a la zona del Solsticidi.

A més, volem fer constar que la comissió està integrada pel representant d’una empresa de management, fet que limita la capacitat de decisió dels membres de la comissió en tant que veuen retallat l’èxit de les aportacions en el sí de la comissió.

Són per totes aquestes premisses, que l’Assemblea de Joves de Valls considera que la Regidoria de Cultura de Valls té un únic objectiu: menysprear el Solsticidi del jovent vallenc, posant obstacles en la seva preparació i boicotejant-lo amb l’organització de concerts paral•lels que aconsegueixin disminuir l’assistència a la zona de les carpes.

Així mateix, volem destacar que el model d’organizació de les carpes es remonta a l’any 1995; un model que ha demostrat ésser realment funcional durant tot aquest període. Entenem que és un model que molesta a l’actual equip de govern vallenc en la mesura en que les forces polítiques no hi esdevenen òrgan de decisió ni en treuen cap tipus de rendiment econòmic.

L’Assemblea de Joves de Valls no permetrà que les carpes que es duen a terme durant la cel•lebració de la Festa Major vallenca perdin l’èxit que tradicionalment han tingut i lluitarà per tal de que el Solsticidi 2010 es prevegui amb un altre format, realment proper a la ciutadania i sense intromissions indegudes de la Regidoria de Cultura.

1 comentari:

Anònim ha dit...

FABREGAS = MEUCA