dilluns, 31 de desembre del 2007

Marxa de torxes per l'amnistia


El passat dissabte 22 de desembre, l'Assemblea de Joves de Valls va organitzar conjuntament amb el Casal Popular la Bretxa una marxa de torxes per la llibertat dels presos i les preses polítiques catalanes. Aquí teniu el manifest que es va llegir a Alcover:

Tots i totes les que estem aquí lluitem a la nostra manera per un futur més lliure, més just i més solidari. Tots i totes invertim hores, il·lusions, feina i suor en el somni d’aconseguir un món de pobles lliures i de justícia social.

La nostra implicació és important, més ben dit vital. Molts de nosaltres treballem des dels Casals Populars, des de les Assemblees de Joves, des de les Candidatures independentistes i rupturistes, des dels tota mena d’organitzacions de l’Esquerra Independentista i del conjunt dels moviments revolucionaris. Alguns tot i no militar activament donem suport als actes realitzats com aquest. Tots i cadascuna som imprescindibles. Però alhora, tots i totes les que som aquí sabem que un cop finalitzada aquesta marxa, un cop acabem les assemblees i els actes i les accions, tornarem a casa. Tindrem l’aixopluc dels nostres amics, companyes i familiars. Podrem riure, sentir la tendresa de la gent que estimem, podrem abraçar als amics i podrem simplement decidir que fer en les següents hores.

Aquesta sort, però, no la té tothom. Al món hi ha milers de presos polítics que comparteixen amb nosaltres aquest anhel de justícia i llibertat. Són gent que han fet un salt qualitatiu en les seves lluites i han sofert les conseqüències més dures de la repressió. Són homes i dones del Kurdistan, de Colòmbia, del poble Maputxe, de Còrsega, de Txetxènia, d’Euskal Herria i de tants altres pobles en lluita. Tots i totes elles resten tancades en condicions ínfimes i pateixen tota mena de privacions. Aquestes festes les hauran de viure en presons fosques, lluny del seu país i de la seva gent, lluny de la tendresa dels seus i sense esperances de llibertat tant per ells com pels seus pobles. És per tots ells i elles que ens hem reunit avui aquí, a Alcover, per fer la nostra petita aportació a la seva llibertat. Perquè sentint que no estan ni sols ni soles, que la solidaritat s’estén arreu de les comarques i arriba a tots els racons del nostre país amb un sol clam: Amnistia Presos i preses polítiques!

Però avui la nostra abraçada més solidària i calorosa, sense oblidar-nos dels altres pobles, és pels i les preses polítiques catalanes. La Laura, en Diego, la Marina, en Zigor i la Lola, companys de lluita, companys de projectes i companys de somnis. Tan és si estan a les presons espanyoles per muntatges policials o per haver participat en les lluites d’alliberament d’altres pobles. El que importa és que comparteixen amb nosaltres el somni d’un món més just i solidari, el somni d’una solució realment democràtica pels conflictes existents i el projecte d’uns Països Catalans lliures i socialistes. És per ells i elles que el Casal Popular la Bretxa d’Alcover i l’Assemblea de Joves de Valls hem decidit unir esforços per fer arribar un missatge d’amnistia i llibertat que travessi el mur de les presons espanyoles on es troben dispersats tant lluny dels nostre país i de la gent que estimen.

Nosaltres i la Laura, en Diego, la Marina, en Zigor i la Lola lluitem pel mateix. Totes patim les conseqüències repressives de l’Estat espanyol i del neoliberalisme capitalista, alguns, però, més que els altres. Per això, és per nosaltres tot un deure solidari defensar la llibertat dels nostres presos polítics, no només avui, sinó tot l’any. Perquè nosaltres, que podem viure en una relativa calma tensa, no ens hem d’oblidar mai dels qui han portat la lluita fins la darrera de les conseqüències.


Per Nadal i per sempre, us volem a casa!