dimarts, 20 de novembre del 2007

A Valls també som antimonàrquiques!

Unes 200 persones es van concentrar el passat dissabte a la Plaça del Blat de Valls en solidaritat amb els encausats per la crema de fotografies del monarca espanyol. Durant l’acte, membres de l’Assemblea de Joves de Valls, en representació de l’Esquerra Independentista vallenca, van llegir un manifest exigint el dret a decidir dels pobles, criticant la Constitució espanyola i demanant l’absolució pels antimonàrquics de les comarques gironines. També es va fer una crítica a la classe política oficial acusant-la de còmplice davant les resolucions de "l’Audiencia Nacional", un tribunal que consideren "d’excepció i hereu del Tribunal de Orden Público franquista".

Un cop acabat el discurs, un grup de persones, tapades per una estelada de grans dimensions, van encendre un retrat del rei ruixat amb gasolina. Posteriorment, l’estelada es va retirar progressivament, deixant al descobert la crema, que va rebre els aplaudiments de les persones congregades. Durant l’acte, es van sentir consignes com: "els catalans no tenim rei", "crema, crema, crema la corona espanyola" i "si el rei vol corona, corona li darem, que vingui a l’Alt Camp i el coll li tallarem". Quatre persones a cara descoberta van cremar també fotografies del rei Juan Carlos abans que l’acte conclogués amb el cant dels Segadors.
Entre els assistents, Gerard Nogués, regidor de la CUP de Valls, va assegurar que la repressió contra els antimonàrquics i la crema de fotografies del rei "és una cosa que ens afecta a tots" i va solidaritzar-se amb els encausats.




Assemblea de Joves de Valls (CAJEI) Octubre 2007