dimarts, 6 de novembre del 2007

Qui som?

L’Assemblea de Joves de Valls va néixer a principis de l’any 2005 amb un objectiu clar: crear una organització de joves a Valls, en col·laboració amb les altres organitzacions de l’Esquerra Independentista del nostre poble, que treballi per potenciar la formació crítica dels joves així com la seva combativitat.

LA NOSTRA LLUITA

A Valls queda molt per fer i molt per lluitar. Com a joves no ens escapem de les conseqüències que ens porta el capitalisme i les polítiques de retallades socials de l’Estat espanyol. La precarietat laboral creix dia a dia i afecta molt al jovent, que som uns dels sectors que patim més les seves conseqüències: temporalitat, sous baixos, sense vacances pagades, reducció del poder adquisitiu dels pagesos, risc d’accidents laborals... A aquesta situació precària de bona part del jovent vallenc se l’hi sumen l’especulació i els preus desorbitats de l'habitatge, que ens hipotequen la vida i ens dificulten molt la nostra necessitat d’independitzar-nos. Fer front a aquesta situació ha de ser una de les prioritats de la nostra lluita.

Una altra de les prioritats de l’AJV és la defensa del territori i del medi ambient, que rep les constants amenaces de l’especulació i la construcció de noves infraestructures que no respecten l’equilibri ambiental de la nostra comarca i posen en perill la seva composició rural. Però el nostre treball diari no s’acaba aquí, com a organització antipatriarcal potenciarem la lluita contra la discriminació a les dones i la desigualtat de gènere. Com a joves vallencs participarem en totes les iniciatives per defensar la llengua catalana i potenciar el seu ús social, així com potenciarem la cultura popular del nostre poble.

I tot això ho farem des d’una òptica rupturista i tenint clar que els nostres enemics són les estructures de dominació social, personal i nacional de l’Estat espanyol, així com els botiflers que les legitimen i els feixistes que ens neguen els nostres drets com a poble i com a persones. Sabem que la nostra lluita no és gens fàcil i som conscients que davant d’aquestes injustícies totes les formes de lluita són legítimes. Els joves respondrem per tots els mitjans adequats a cada moment i situació, explorant nous i antics camins de lluita i revolta.

INDEPENDÈNCIA


La lluita de l’AJV a nivell local no es pot deslligar de la situació als Països Catalans i del context global. És per això que el jovent combatiu vallenc té clars uns objectius que van més enllà de les lluites locals i que són indestriables: la Independència i el Socialisme.
La solidaritat entre pobles i la lluita pel seu alliberament nacional és un dels eixos bàsics de la nostra lluita i de qualsevol persona que es vulgui anomenar revolucionària. Entenem que la lluita per la independència dels Països Catalans és la millor forma per trencar les cadenes de l’opressió social i nacional, i d’aquesta manera, ajudar al conjunt dels pobles del món a fer el mateix. Vèncer l’imperialisme i el capitalisme a casa nostra és la millor forma d’ajudar a la resta de pobles a fer el mateix, sense renunciar a l’ajuda directa a les seves lluites d’alliberament. Els Països Catalans hem de prendre la paraula i decidir el nostre futur lliurement , sense ingerències externes ni imposicions per part de l’Estat espanyol i francès.

SOCIALISME

La construcció d’una societat socialista, en el nostre cas uns Països Catalans lliures i socialistes, esdevé imprescindible per crear una societat justa i igualitària, on desaparegui l’opressió de l’home per l’home, la societat patriarcal i es respecti la nostra riquesa ambiental i cultural. Aquesta societat socialista ha de potenciar la democràcia directa i participativa, així com la presa de decisions des de la base amb l’objectiu d’aconseguir una veritable transformació social. Des de l’AJV creiem que la revolució s’ha adaptar a cada moment i a cada realitat nacional, per això rebutgem els grans dogmes i acceptem la pluralitat ideològica de la nostra assemblea.