dimecres, 17 de setembre del 2008

Per un transport públic i de qualitat

Us avancem el comunicat de l'Assemblea de Joves de Valls sobre el precari estat del transport públic a Valls:

Per un transport públic i de qualitat

Ja fa temps que el jovent de Valls patim les conseqüències d’un transport públic nefast i caigut en l’oblit. La gota que ha fet vessar el got ha estat la retirada en les darreres setmanes de dos trens que unien Valls i Barcelona. Si la situació anterior ja era precària, -amb tan sols dos trens directes i dos amb transbord al dia en ambdós sentits i amb uns preus abusius-, ara es fa insostenible, ja que és impossible arribar a Barcelona en transport públic a l’hora que moltes empreses i universitats obren portes (8 del matí) ni anar a Valls a l’hora que moltes d’elles pleguen (8 i escaig de la tarda). La cosa no difereix gaire dels joves que hem de fer d’anar a la feina o a classe a Reus i a Tarragona. Preus abusius, horaris incompatibles i recorreguts eterns. A part d’haver perdut hores i hores per culpa de les obres del TAV i les esllavissades que van provocar, ara hem de veure com el recorregut entre Valls i Tarragona s’allarga a pràcticament una hora per haver de passar per l’estació del TAV, un tren que la gran majoria de les classes populars catalanes no l’utilitzarà mai o en comptadíssimes ocasions. Aquesta, però, ha estat la gran prioritat de l’Estat espanyol per convertir Catalunya en un barri de Madrid i en un parc temàtic i turístic, encara que sigui a costa del medi ambient i del transport públic català.


És incomprensible com certs partits polítics i institucions s’omplen la boca parlant de la defensa del Medi Ambient i en canvi deixen en l’oblit les nostres comarques i ens obliguen a utilitzar el transport privat. A més a més se l’hi ha de sumar tots els desavantatges que provoca: repercussions negatives pel medi ambient, empobriment del jovent ja de per si precari per l’elevat preu de la benzina i els peatges que envolten la nostra vila i, fins i tot, la impossibilitat per molts d’assistir a classe o a la feina.

El transport públic ha de ser un servei i no basar-se solament en la rendibilitat econòmica. L’Alt Camp no pot restar en l’oblit per part de les institucions. Ja ni ha prou que la RENFE ens prengui el pèl. Ja n’hi ha prou que l’Estat espanyol se’ns rifi. Generalitat, Diputació, Ajuntament... tots sou còmplices d’aquesta situació i el jovent exigim que mogueu fitxa. No volem esperar a les solucions a llarg termini ni al que diguin els plans territorials. Les solucions les volem ara i aquí. Per un transport públic, popular i de qualitat, l’Assemblea de Joves de Valls en peu de guerra!

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Haurieu d'haver nascut quan s'anava a tot arreu amb carro i no us queixarieu tant jovenalla!

Anònim ha dit...

No necessitem transport públic! Amb la bicicleta es pot arribar a tot arreu!

Visca el decreixement!

Anònim ha dit...

Endavant assamblea! Per la nacionalització de tots els transports!

Anònim ha dit...

Tots som "Amics dels ferrocarrils"!
Visca el tren a totes hores!

Anònim ha dit...

Això s'ha d'acabar. Volem més transport públic i més barat.
Nosaltres no tenim cotxes oficials!

Anònim ha dit...

Això passa per culpa de les externalitzacions i concessions a empreses privades! Volem una total gestió municipal del transport públic!

Endavant AJV!