divendres, 3 d’octubre del 2008

Alerta antifeixista a Tarragona

El Camp contra el feixisme i els seus còmplices

El proper dia 12 d’octubre el partit neonazi “Alianza Nacional” ha organitzat una manifestació d’àmbit estatal a Tarragona. “Alianza Nacional” és, de tots els partits ultradretans espanyolistes, el que mante els postulats més extrems, amb apologia del nazisme i dels seus símbols inclosa. A més, la seva militància està composta gairebé exclusivament per caps rapats neonazis, amb un llarg historial delictiu. A tall d’exemple, n’és un membre destacat Pedro Cuevas, assassí del jove independentista i revolucionari Guillem Agulló, que fins i tot va arribar a presentar-se en les llistes d’aquest partit a les eleccions municipals en una localitat del País Valencià.

En la manifestació comptaran amb la presència d’autocars plens de neonazis vinguts d’arreu de l’Estat i amb la seva militància del Camp, que compta amb una seu en un polígon sense determinar de les nostres comarques on van fer, entre d’altres coses, un homenatge al nazi alemany Rudolf Hess. A més a més, el dia 11 d’octubre organitzen un concert en un lloc sense determinar amb grups nazis de tot l’Estat i fins i tot d’Itàlia. La convocatòria és el dia 12 a les 12 del migdia a la plaça Imperial Tarraco.

Des de l’Esquerra Independentista sempre hem denunciat la connivència de les institucions de l’Estat espanyol amb el feixisme organitzat, que indirectament el fa servir com a força de xoc contra els moviments socials i l’independentisme d’esquerres. Per això, no ens és d’estranyar que la subdelegació del govern no hagi dubtat en donar permís a aquests individus per realitzar la marxa. La pregunta que ara ens cal fer-nos és si el PSOE i ERC, que tant presumeixen de ser d’esquerres i contraris al feixisme, permetran aquesta manifestació i que centenars de caps rapats neonazis es manifestin pels carrers de la ciutat que governen. Molt ens temem, però, que la impunitat continuarà i que la violència feixista seguirà sent una arma de repressió contra el jovent català per part de l’Estat espanyol.

No obstant, l’antifeixisme tarragoní ha organitzat la resposta, que té com a principal acte una concentració a dos quarts de dotze del migdia davant l’estàtua dels Despullats de Tarragona per expressar el rebuig contra el feixisme i els qui l’emparen. Així, des de l’Assemblea de Joves de Valls (AJV-CAJEI) animem al jovent de l’Alt Camp a participar en tots els actes de rebuig contra el feixisme i l’espanyolisme, tant el que es vesteix amb la seva cara més agressiva, com el que assisteix a desfilades militars on es commemora el genocidi contra el poble indígena americà o el que va a misses a Valls en honor a la Guardia Civil, un cos que a part d’atacar constantment la nostra llengua, té un llarg historial d’agressions, tortures i assassinats contra el poble català.