dilluns, 2 de juny del 2008

Notícia al Diari de Tarragona

La Nit de Premis de Valls celebra un quart de segle de vida

La Nit de Premis de Valls, un acte convocat per bona part del teixit associatiu i cultural de la ciutat, va celebrar dissabte a la nit el primer quart de segle de vida, amb el lliurament d'un total de divuit premis i distincions. La commemoració de l'efemèride, però, va quedar eclipsada per la polèmica retirada del premi a la millor idea jove de la comarca.


De fet, un reduït grup de l'Assemblea de Joves de Valls, l'entitat a qui inicialment fou atorgat el guardó, ja escalfava l'ambient previ a la Nit, amb un espectacle on volien premiar alguns regidors del govern. Cap dels guardonats, però, va recollir el premi, i semblava que la tempesta s'havia calmat quan, a l'interior del Centre Cultural, començava a servir-se el sopar. Carpaccio de bacallà, salmó i gambes, seguit de escalopines de filet amb foie i, per acabar, milfulls amb crema i fruites.


Tot va anar a la perfecció. Música de cabaret a l'escenari i la periodista amb arrels vallenques Montse Adan, a l'escenari presentant la gala. L'obertura de la celebració va ser amb el lliurament del premi a la iniciativa cívica, que va recaure en la Coral Infantil Cors Alegres. Acte seguit, s'entregà el guardó a la millor idea jove a la comarca de l'Alt Camp a l'Associació Cultural El Micayo d'Alcover -cosins germans de l'Assemblea de Joves de Valls. I durant la recollida del guardó la reivindicació va tornar a planar durant els parlaments, on fins i tot es va demanar la dimissió de Carme Mansilla.

Durant la jornada també es lliurà el premi a Marc Bové pel disseny del cartell de la Firagost. I els guardons per als alumnes del CEIP Enxaneta, Mare de Déu de la Candela, Bernardí Torà, Cor de Maria i Daniel Tudela per treballs en l'àmbit de la convocatòria del premi de Natura. Pere Toda i Ivan Rodon van recollir la beca del XXI Concurs estatal de fotografia Ciutat de Valls, mentre que Pablo Piñero i David Flor de Lis van recollir el guardó del premi Lear a la innovació tecnològica. Confeccions Cortès va ser distingida amb el premi al comerç vallenc, mentre que la Cooperativa Agrícola de Bràfim va rebre el premi a la normalització lingüística. AMP Global Logistics Spain fou distingida amb el premi escola empresa, i les societats Lavakan, MAI Autoparts, Ursa Ibérica Aislantes i Gomà-Camps per la trajectòria empresarial. Per la seva banda, Enric-Manuel Sevillano fou premiat com a Jove Emprenedor. També es distingí Webcasteller amb el premi Joan Ventura i Solé. Joan Canela Gràcia va recollir el premi Rodon-Giró, Gregorio Serrano i Joan Salvat el premi d'artesania, els periodistes Toni Orensanz i Patrícia Fernàndez van recollir el premi Cristina Recana i l'AAEET i la família Ventura-Batalla el guardó a la salvaguarda del patrimoni.

L'actriu Mar Ulldemolins va recollir el premi de vallenc de l'any i va expressar la seva satisfacció per ser la tercera dona a rebre aquesta distinció. L'alcaldessa, Dolors Batalla, recordà la preocupació inicial dels pares de la Mar davant la carrera d'actriu que ella havia iniciat i on ara té tant d'èxit. Batalla, igual que Xavier Sabaté, elogià l'organització però criticà que durant l'acte «determinades persones puguin dir qualsevol cosa».

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo no vaig estar a la Nit de premis però em diuen que va ser brutal! En primer lloc felicitar a l'Assemblea de Joves de Valls, per la iniciativa prèvia al sopar, i pel comunicat que van llegir, tant contundent com expressat d'una forma educada... res a veure amb el patètic espectacle ofert, entre bastidors, per l'alcaldessa de Valls, que va perdre els papers. Hi algú que tingui més detalls del lamentable espectacle de la Batalla? Podeu penjar el discurs?

Anònim ha dit...

Penjarem el discurs avui mateix. Sobre el tema de la Batalla, el poble en va ple i segurament això anirà a més.

Salut!