dilluns, 2 de juny del 2008

Crònica de la Nit de Premis


Clam de suport a l’Assemblea de Joves en la Nit de Premis

La censura que l’Assemblea de Joves de Valls assegura que va protagonitzar Carme Mansilla va ser molt present el passat dissabte 31 de juny. En el marc de la Nit de Premis de Valls, l’AJV va voler donar a conèixer a la societat vallenca la que qualifiquen com a injustícia comesa contra aquesta entitat amb la retirada per part de la presidència del Consell Comarcal del Premi a la Millor Idea Jove “únicament per motius polítics”.

Així, des de l’AJV van voler evidenciar les formes “antidemocràtiques” de la decisió de la Carme Mansilla amb la realització d’una gala parodiant i premiant aquesta i altres actituds del Consell Comarcal i de l’Ajuntament de Valls. Aquesta va ser la gala “Tupinada 2008”, on vestits de llarg i de mafiosos, els membres de l’AJV van presentar el nom dels guanyadors dels diferents premis de la nit. Un cop els polítics arribaven al Centre Cultural, van rebre el seu guardó tot i que en tots els casos va ser rebutjat. Josep Maria Rosset, regidor de Medi Ambient, va rebre una grua de joguina. Era el “Premi Incasol al Medi Ambient”, que l’AJV justificava amb el subtítol de no fer res en la defensa del Medi Ambient i de tolerar la urbanització de Ruanes i obrir les portes a la Plataforma Logística. Més tard va arribar Dolors Batalla, que va rebre el “Premi Ruïnes” compartit amb “Núria Segú”, per “donar l’esquena al barri antic i voler urbanitzar ruanes, el que seria la ruïna del barri”.

Tot i els intents dels joves de l’AJV, cap de les dues van agafar tampoc el premi, que consistia en un totxo amb un llaç vermell. La última de les premiades en arribar va rebre el guardó principal, el diploma commemoratiu del “Premi Villenc de l’Any” que l’AJV entregava “per la seva censura contra el jovent reivindicatiu vallenc”. Un darrer premi no va ser entregat ja que l’entitat guanyadora no va fer acte de presència. Era el “Premi a la normalització lingüística a mi me hablas en español” que havia de rebre la Guàrdia Civil. Durant aquest acte, marcat per l’humor, moltes persones van mostrar personalment el seu suport a l’Assemblea de Joves i desenes de simpatitzants de totes les edats van fer de claca als joves independentistes d’esquerres.


Desprès que l’AJV s’acomiadés i donés suport a la Nit de Premis de Valls, contra la qual afirmaven que no tenien res en contra, tot semblava que havia acabat. Tot i així, el plat fort encara no havia arribat. El guanyador final del Premi a la Millor Idea Jove va ser el Casal Popular la Bretxa- Associació Cultural Micanyo, entitat també de l’Esquerra Independentista i amb molt bones relacions amb l’AJV. Així, quan acabat el sopar es va fer l’entrega de premis i va ser el torn de recollir el premi en qüestió, desprès d’explicar el seu projecte, van sorprendre a tothom dient que el premi se’l mereixia l’AJV. I encara més, una de les suposades membres de la Bretxa que havia pujat a recollir el premi era en realitat una militant de l’Assemblea de Joves de Valls que mutu acord es van partir el temps de les intervencions. Així va començar un parlament que denunciava la “censura i l’actitud gens democràtica de la Carme Mansilla” i finalment, desprès d’agrair als presents, al Casal Popular la Bretxa i donar suport a la Nit de Premis, demanava la dimissió de Carme Mansilla i acabava amb un “visca el jovent de Valls”. Les paraules van arrancar una forta ovació del públic, una de les més sonades de la nit. Les repercussions van seguir durant tota la nit, Carme Mansilla va preferir no fer acte de presència a l’escenari tal com tenia previst i enmig de rumors del fort enuig de l’alcadessa de Valls, Dolors Batalla va fer el parlament final on va carregar contra que unes “determinades persones que puguin dir qualsevol cosa”.