dimecres, 4 de juny del 2008

Més notícies sobre la Nit de Premis, avui al Diari de Tarragona


Batalla i la junta de l'IEV tensen relacions per la Nit de Premis

La Nit de Premis, que es va celebrar dissabte al vespre a Valls, s'ha acabat pràcticament com el rosari de l'aurora, ja que l'alcaldia i la junta de l'Institut d'Estudis Vallencs han tensat les complexes relacions que mantenien des de fa temps.
per Gemma Casalé |

L'aparició sorpresa que va fer Txell Pérez, una representant de l'Assemblea de Joves de Valls, que va prendre la paraula durant la concessió del premi a la millor idea jove de la comarca al casal popular La Bretxa d'Alcover, no va agradar gens a l'alcaldessa de Valls, Dolors Batalla, la qual va exterioritzar aquest descontent per les paraules pronunciades per Pérez que demanava «des de l'Assemblea de Joves de Valls volem fer un clam per la llibertat d'expressió i per la higiene democràtica. I aquesta només serà possible amb la dimissió de Carme Mansilla».


L'enuig de l'alcaldessa va ser tal que a la meitat de l'acte de lliurament dels guardons va comunicar que no pensava continuar lliurant premis, de fet es va negar a entregar un parell de guardons. És més, fins i tot va advertir que no participaria en la clausura oficial de l'acte, on estava prevista la intervenció de la màxima responsable municipal. Davant d'aquesta situació, el president de l'Institut d'Estudis Vallencs -la institució amb més protagonisme en l'àmbit cultural vallenc-, Francesc Xavier Salat, va demanar en reiterades ocasions a l'alcaldessa que participés en l'acte per donar la solemnitat necessària a la vetllada amb una tradició de 25 anys.

Finalment, Batalla va aparèixer a l'escenari, malgrat que durant la seva intervenció va evidenciar el seu malestar amb l'organització que recau en l'Institut d'Estudis Vallencs, la Fundació Ciutat de Valls, el setmanari El Pati, la Cambra de Comerç i el propi Ajuntament, per «permetre», segons paraules textuals de Batalla, la intervenció de «determinades persones» en l'acte, fent una clara al·lusió a les paraules de la representant de l'Assemblea de Joves.

La vetllada va acabar tensa. Amb més tensió que la viscuda els minuts previs a la Nit, quan els membres de l'Assemblea de Joves de Valls van fer el lliurament simbòlic dels premis al Villenc de l'Any, que estaven destinats a alguns membres del govern, però en especial per a la regidora i presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Camp, Carme Mansilla, la qual durant l'acte no va lliurar cap premi i ocupà en tot moment una discreta segona posició.

Després dels fets, la junta de l'Institut d'Estudis Vallencs s'ha reunit i ha analitzat la situació on, segons ha pogut saber aquest rotatiu, s'han fet paleses les difícils relacions que mantenen amb l'alcaldia i, a la vegada, que la tensió s'ha incrementat amb els darrers esdeveniments. La junta sembla que fins i tot no descarta emprendre algun tipus d'acció davant els darrers successos.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Més noticies:

http://www.avui.cat/aprop/detail.php?id=32297

Anònim ha dit...

I encara més:

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2883947