dimecres, 21 de maig del 2008

Tupinada en el Premi a la Millor Idea Jove

El Consell de l'Alt Camp guardona l'Assemblea de Joves de Valls per la seva 'defensa del territori' i li treu el premi l'endemà

El Consell Comarcal de l'Alt Camp s'ha fet enrere en la decisió, presa ahir per un jurat, de guardonar l'Assemblea de Joves de Valls amb el VI Premi a la Millor Idea Jove de la comarca, en el marc de la Nit de Premis

ACN / Núria Torres

Valls

El Consell Comarcal de l'Alt Camp s'ha fet enrere en la decisió, presa ahir per un jurat, de guardonar l'Assemblea de Joves de Valls amb el VI Premi a la Millor Idea Jove de la comarca, en el marc de la Nit de Premis. Aquest dimecres al matí l'ens traslladava el veredicte i anunciava a la premsa que l'Assemblea de Joves era l'entitat mereixedora del guardó -600 euros- 'per la seva defensa del territori'. Però cap al migdia, l'ens ha comunicat que el jurat s'haurà de tornar a reunir per emetre un nou veredicte, ja que l'Assemblea de Joves -un col·lectiu molt crític amb algunes polítiques locals- no compliria alguna de les bases de la convocatòria, segons el Consell.

Font: Agència Catalana de Notícies- Avui digital


Cliqueu aquí per enllaçar amb la notícia de l'Avui

Nota de premsa de l'AJV sobre l’afer del Premi a la Millor Idea Jove:

  • Des de l’Assemblea de Joves de Valls (AJV-CAJEI) considerem un fet molt greu que per motius polítics la presidència del Consell Comarcal de l’Alt Camp hagi decidit retirar el Premi a la Millor Idea Jove atorgat a l’AJV per un jurat sobirà. Considerem aquest fet com una falta de consideració a la decisió legítima del jurat i com una mostra de que realment qui ha de donar el beneplàcit a la seva decisió és la presidència del Consell Comarcal sense cap mena de criteri democràtic i guiant-se per interessos partidistes. És evident que la intervenció de la presidència del Consell Comarcal no està prevista en les bases del concurs i per tant és il·legal, i a més a més, qui ha de decidir si una proposta s’adiu o no a les bases és el jurat i no la senyora Carme Mansilla.
  • L’excusa per no donar aquest premi a l’AJV és buscada desprès de la decisió de censurar a l’Assemblea de Joves i sense cap mena de lògica. És més, dir que la defensa del territori i del Medi Ambient no és una àmbit prioritari per la joventut no només és un insult a la intel·ligència sinó que és una falta de respecte a tots els joves i tota la gent que treballen per defensar un medi cada dia més castigat.
  • Aquesta excusa encara és més ridícula quan l’Assemblea de Joves defensa la transversalitat de temàtiques en tots els seus actes i porta tres anys treballant conscientment en tots i cadascun dels àmbits que segons la presidència del Consell són imprescindibles per rebre el Premi: Creació artística i musical, la solidaritat, la interculturalitat, la igualtat de gènere i l’àmbit internacional.
  • També volem apuntar la diferència de criteris alhora de censurar o no els premis, ja que en anys anteriors, amb les mateixes bases, s’ha atorgat premis a projectes que tot i que des de l’AJV trobem totalment merescuts i interessants pel jovent, tampoc coincidien plenament amb els àmbits exposats més amunt..
  • Des de l’AJV volem fer arribar al jurat del Premi a la Millor Idea Jove les nostres felicitacions per haver confiat en la defensa del territori i el medi ambient com un dels temes més importants en l’actualitat, no tant sols pel jovent, sinó per tota la societat. Així, volem expressar també la nostra voluntat que no cedeixin davant les pressions i mantinguin la seva aposta per considerar davant de tot el respecte a les decisions soberanes i la independència política del concurs.
  • L’AJV veu en aquesta decisió no tant sols una forma de censurar l’Assemblea de Joves de Valls, sinó també una forma de desactivar la lluita en defensa del territori. Projectes com la Plataforma Logística de 575 hectàrees, la urbanització de Ruanes o la construcció de l’autovia formen part del projecte dels partits que controlen la presidència del Consell Comarcal i l’Ajuntament de Valls. Val a dir, però, que l’AJV no es donarà per vençuda i passi el que passí, continuarà lluitant per la defensa del territori i per aturar aquests projectes que hipotequen el nostre futur. · Finalment, desprès d’aquesta tupinada més digne del segle XIX i de dubtosa legalitat, des de l’AJV ens reservem el dret a demanar responsabilitats polítiques i emprendre accions legals per aclarir els fets.

Abril'2008 Assemblea de Joves de Valls (AJV-CAJEI)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Quina vergonya, tota aquesta trepa de l'Ajuntament i del Consell Comarcal; quins pebrots. No són més dolents perquè no s'entrenen. En fi, espero que després de les cagades que van fent, una rera l'altra, no durin massa...

Per cert, l'enhorabona a l'Assemblea de Joves de Valls d'un ciutadà de Valls que ja no en té res de jove.

Anònim ha dit...

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2865628
http://www.seudigital.cat/index.php/noticies-externes/el-consell-de-l-alt-camp-guardona-l-assemblea-de-joves-de-valls-per-la-seva-defensa-del-territori.html
http://www.acn.cat/webACN/detallNoticia.do?id_portal_noticies=59181&portada=S