dimecres, 28 de maig del 2008

Contra la censura, Tupinada 2008!

Carme Mansilla censura l’Assemblea de Joves per motius polítics


La presidència del Consell Comarcal, en mans de Carme Mansilla de CiU, va decidir retirar el Premi a la Millor Idea Jove atorgat a l’Assemblea de Joves de Valls poques hores desprès que li fos concedit per un jurat independent i sobirà. Aquesta decisió va ser motivada només pel fet que l’AJV és una entitat reivindicativa i crítica amb les polítiques de l’Ajuntament de Valls, és a dir, una autèntica censura i un atac contra la llibertat d’expressió. Els motius al·legats per retirar el premi van ser que la defensa del territori i del medi ambient, els eixos del projecte presentant per l’Assemblea, no són prioritats pel jovent ja que no venen recollits en el Pla Nacional de Joventut. L’AJV considerem que això no només és una ofensa per tota la gent que treballa contra un dels problemes més importants que té a hores d’ara el nostre planeta, sinó també una excusa buscada desprès d’haver decidit retirar el premi a l’Assemblea de Joves. En tot cas, qui havia de decidir si el projecte s’ajustava o no a les bases era el jurat i no la presidenta del Consell Comarcal.

És evident que per la sociovergència vallenca era impensable donar el premi a una entitat que defensa el territori, ja que justament projectes seus com la urbanització de Ruanes o l’acceptació del Pla Territorial del Camp de Tarragona, van en la direcció contrària.

Per tot això, des de l’Assemblea de Joves de Valls demanem que la Carme Mansilla assumeixi les responsabilitats d’aquesta decisió antidemocràtica i impròpia del segle XXI. Sabem que la censura no és decisió exclusiva seva i que ha rebut pressions d’altres polítiques vallenques perquè així sigui, però finalment ella n’ha estat la màxima responsable.

Per aquestes raons, des de l’AJV realitzarem aquest dissabte una paròdia de l’actuació de Carme Mansilla en l’afer del Premi a la Millor Idea Jove i aprofitem per fer també la nostra nit de premis per premiar altres polítics i entitats que s’han significat en la destrucció del medi ambient, el nul respecte a la llengua catalana i en la repressió contra el jovent en lluita.

Així, de la mateixa manera que animem a la societat vallenca a assistir a la Nit de Premis de Valls, una festa de tots els vallencs i vallenques contra la qual no tenim res en contra, ans al contrari, des de l’Assemblea de Joves de Valls volem convidar a tothom a la concentració i gala d’entrega del Premi Villenc de l’Any a la màxima responsable de la censura contra la nostra entitat.