dijous, 22 de maig del 2008

Notícia a El Punt sobre la tupinada

Dijous 22 de maig

L'Alt Camp retira en menys de 24 hores un guardó a l'Assemblea de Joves de Valls per la defensa del territori

S'al·lega que no s'adiu amb les bases del premi que atorga el Consell Comarcal

N. ROCA. Valls
El Consell Comarcal de l'Alt Camp ha retirat en menys de 24 hores el guardó de la millor idea jove, que s'entrega per la Nit de Premis de Valls, a l'Assemblea de Joves de Valls, a qui el jurat l'havia concedit per la defensa del territori. L'ens al·lega que el projecte no s'adiu amb les bases, però per l'Assemblea aquest gest demostra «quin peu calça» la presidència (CiU), amb qui es mostra crítica, juntament amb l'Ajuntament, per les seves polítiques «especulatives».


+ Una de les últimes accions de l'Assemblea va ser una caminada pel territori de Valls al Pla.

L'Assemblea de Joves de Valls gairebé no ha tingut temps d'assaborir el guardó que el Consell Comarcal de l'Alt Camp atorga a la millor idea jove en el marc de la Nit de Premis de Valls (que se celebrarà el 31 de maig). En menys de 24 hores l'ens supramunicipal va retirar el guardó que abans-d'ahir mateix a la tarda el jurat havia decidit atorgar a l'assemblea per l'activa defensa del territori i del medi ambient, i quan, a més, ja se'ls havia notificat. L'organisme al·lega que el projecte de l'entitat no s'adequa a les bases del premi –al qual s'havien presentat cinc candidatures més–, ja que no s'ajustaria al punt que estableix que el premi s'ha de donar a una entitat que reuneixi les característiques de «nova creació artística i musical, la solidaritat, la interculturalitat, la igualtat de gènere i l'àmbit internacional».

El jurat tornava a reunir-se ahir a la tarda per escollir una nova entitat guardonada en la sisena edició del premi, i es preveu que avui es doni a conèixer. Tanmateix, té tots els números l'Associació de Joves del Pla.

«QUIN PREU CALÇA» LA PRESIDÈNCIA

L'Assemblea de Joves entén que aquest pas enrere és una mostra evident de «quin peu calça» la presidència del Consell Comarcal de l'Alt Camp (CiU), encapçalada per Carme Mansilla, que topa, asseguren, amb els projectes de l'entitat, reconeguda per la seva crítica en polítiques locals «de destrucció» i «especulació» del territori, en una llista en què apareixen el projecte de la plataforma logística, Ruanes o l'autovia. L'associació, que considera que «s'ha buscat una excusa agafada pels pèls», no descarta emprendre algun tipus de protesta en contra d'aquesta decisió, quan el jurat del premi havia donat la seva «conformitat» no només pel projecte sinó per la seva trajectòria.L'Associació de Joves de Valls està directament vinculada amb la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista en el conjunt dels Països Catalans.

Cliqueu aquí per llegir la notícia original