dissabte, 10 de maig del 2008

Concentració davant els jutjats de Valls per la llibertat d’en Franki

L’actitud de la Guàrdia Civil provoca tensions amb els manifestants

Una trentena llarga de persones es van concentrar el passat divendres al vespre davant dels Jutjats de Valls demanant la llibertat del jove terrassenc Francesc Argemí, més conegut com a Franki. Els concentrats, convocats per l’Assemblea de Joves de Valls (AJV-CAJEI) van exigir la immediata posada en llibertat del jove condemnat a 2 anys i 7 mesos de presó per “ultraje a la bandera” arran d’una cercavila a Terrassa l’estiu de l’any 2002 on es demanava la retirada de la bandera espanyola.

La concentració a Valls ha coincidit amb una setmana plena de mobilitzacions i accions a tot el país, unida a un important ressò mediàtic i a les demandes de llibertat pel jove fetes des de diferents sectors.

Durant la concentració, que va tallar un dels dos carrils del carrer de davant el jutjat, es van cridar consignes com: “Llibertat Franki de Terrassa”, “Li diuen democràcia i no ho és, Franki al carrer” i “Fora la bandera espanyola”. Una portaveu de l’AJV va llegir un manifest denunciant les irregularitats judicials del cas i assenyalant l’Estat espanyol “com un estat no democràtic que empresona a els joves per les seves idees”. La normalitat de l’acte es va trencar quan la Guàrdia Civil va identificar el fotograf que cobria l’acte i aquest, demanant el perquè de l’identificació i el número de placa dels agents, va rebre per contesta “No te entiendo, aquí se habla en español!”. Davant de l’actuació il·legal dels agents, tant pel fet de no voler mostrar el número de placa i també per vexar a un ciutadà per expressar-se en català, diverses persones van mostrar la seva indignació i una va ser requerida també a identificar-se pels agents. Davant de la resposta dels concentrats , els agents de la Guardia Civil es van retirar i la concentració va donar-se per finalitzada uns minuts desprès.

L’AJV-CAJEI va aprofitar per recriminar l’actitud de la Guardia Civil, que va qualificar com a “forces d’ocupació” i van assegurar que fets com aquests no són extraordinaris, sinó que són habituals a Valls. Alhora, van anunciar que no cessaran en la seva lluita fins que en Franki no sigui i absolt i surti de la presó.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

FRANKI de Terrassa et volem a CASA!

Anònim ha dit...

Llibertat pres@s polítics!