dijous, 18 de març del 2010

L'AJV celebra el dia de Sant Patrici


L'Assemblea de Joves recupera la festa irlandesa, que havia celebrat anys passats i que havia caigut del calendari. Aquest any doncs, es recupera i a més fent coincidir amb la festa irlandesa més internacional: St Patrick's Day

És per això s'han preparat una sèrie d'actes per a disfrutar i passar's-ho bé, però sense deixar de banda la part més compromesa de la jornada.

Per això, la festa, que se celebrarà el dissabte dia 20 de Març, començarà amb una pel·lícula de temàtica irlandesa: Hunger(Afamat). Hunger és un retrat brutal i nu de la lluita dels reclusos de l'IRA a principis dels '80 per tal d'aconseguir el reconeixement com a presos polítics enfront el govern de Margaret Thatcher. Rodat amb una contundència visual esfereïdora, el film furga de nou en els clarobscurs de la política repressora dels anglesos amb el terrorisme irlandès i descriu amb un esteticisme impactant el martiri del presos, vaga de fam inclosa. Sens dubte, una de les pel·lícules angleses més importants de la present dècada.

Després de la pel·lícula i el debat que se'n pugui generar, hi haurà sopar popular. Un cop finalitzat es durà a terme un tast de cerveses artesanals elaborades amb estil irlandès, a càrrec de Babil Vicente. El tast inclourà cerveses d'orígen català, irlandès i belga, les quals seran diferents variacions d'estil Stout. Pròximament us informarem de més detalls del tast.

Per a poder fer una estimació d'assistents més aproximada, tots aquells que volgueu us podeu apuntar enviant un correu a aj_valls@hotmail.com