divendres, 25 de juliol del 2008

L’Assemblea de Joves per un Valls Viu

Article d'opinió enviat als mitjans de comunicació comarcals aquesta setmana:

Alguna cosa s’està movent al cor de l’Alt Camp. La ciutadania ja n’està farta de prepotència, de les agressions al territori i de l’especulació. Això és tot un motiu d’alegria per l’Assemblea de Joves de Valls, com també ho és la creació de la Plataforma Valls Viu. Per això volem fer arribar a totes les persones compromeses amb la Plataforma la nostra més sincera felicitació i oferir la nostra col·laboració sempre que calgui. Tot i no participar activament en el projecte –ja tenim massa fronts oberts-, compartim tots i cadascun dels seus principis, que ja fa temps que venim denunciant: la destrucció del territori a Ruanes i el Rec de Caballeria, el model de ciutat expansiva, l’especulació i els interessos econòmics del sector de la construcció...i tot això, en detriment del barri antic i altres zones de Valls.

Aquest no és el model de ciutat que volem com tampoc ho és el model de comarca i de territori que se’ns vol imposar des del Pla Territorial del Camp de Tarragona. Sembla ser que ara la reserva de sol d’interès general s’ha desplaçat cap al Pla de Santa Maria, deixant d’afectar el gruix de la partida de Baiona i passant a afectar més clarament la partida de la Gambada. L’amenaça, però, continua. Tan si ens trobem davant del projecte de Plataforma Logística com preveia la CEPTA, com si ens trobem davant d’una nova estratègia de crear un parc logístic no tan massiu com l’inicial però amb un gran nombre d’hectàrees o finalment, si ens trobem l’amenaça de construir un macro parc d’energia solar contrari a la nostra proposta de producció descentralitzada d’energia, la nostra resposta serà la mateixa: fermesa i lluita en defensa del territori.

Per això reiterem la nostra aposta per un Alt Camp sostenible i no massificat, i davant dels nous esdeveniments, encara és més necessària la nostra col·laboració i lluita conjunta amb l’Assemblea de Joves del Pla per aturar aquests macroprojectes. Com també volem fer palesa la nostra oposició a l’autovia, que ja es comença a tenir els seus efectes. L’amenaça de la massificació, la logística a gran escala i els CIMs ara plana sobre la Conca de Barberà i sobretot, sobre Montblanc. Ja ni ha prou que ens venguin gat per llebre. El jovent no pensem deixar que ens destrossin les nostres viles i comarques!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

El que s'està fent a Valls és un exemple a seguir en molts municipis del camp. Només des de la base i amb el poble organitzat es poden aturar aquests projectes que els faraons que tenim com a alcaldes ens volen imposar!

Visca el poble!!!

Anònim ha dit...

Va home va... que la Batalla i la Segú només volen el millor pel barri antic!

El museu casteller a Ruanes s'ha de fer!

Anònim ha dit...

Irònic!