diumenge, 10 de febrer del 2008

Concentració a Alcover!


Avui, diumenge 10 de febrer, ha tingut lloc a Alcover (Alt Camp) la calçotada del PP de Catalunya amb la presència, entre d’altres, de Daniel Sirera i Jaime Mayor Oreja.


Davant d’aquest fet, el jovent compromès d’Alcover, amb el suport i la participació de les Assemblees de Joves de Tarragona, Baix Gaià i Valls, agrupades entorn la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI), ha organitzat una concentració de rebuig a aquest acte del Partit Popular.


Així, una quarantena llarga de persones s’han concentrat davant del restaurant “El Alamo” que acollia la calçotada del PP i han desplegat dues pancartes amb els lemes “A Alcover no sou benvinguts, fora PP” i “Contra el feixisme espanyol, autodeterminació!” i han cridat consignes a favor de la independència i el socialisme als Països Catalans, en contra de la presència de la Guardia Civil, criticant els atacs del Partit Popular contra el català i fent saber que el feixisme al Camp de Tarragona no és benvingut.


Aquesta concentració l’entenem com una resposta del jovent compromès de les nostres comarques als continus atacs que el Partit Popular està duent a terme contra el català i contra els habitants dels Països Catalans, així com el seu espanyolisme que ens nega el dret a decidir lliurement el nostre futur com a poble. A més, en el nostre record queden encara tots els greuges que han patit els Països Catalans de la mà del Partit Popular, tant pel que fa a les seves polítiques de retallades socials, el seu suport a l’especulació i la destrucció del territori, la Guerra d’Iraq, la repressió contra l’esquerra independentista i les seves polítiques anticatalanes, per enumerar només alguns punts.


Darrerament, aquesta ofensiva s’ha intensificat i el Partit Popular ha fet gala del seu anticatalanisme més profund i de les seves polítiques de dretes més reaccionàries, així com la seva oposició al dret a l’autodeterminació, dret indispensable perquè l’Estat espanyol es pugui considerar democràtic . Per tots aquests motius, des de la CAJEI creiem que tots aquests atacs contra els Països Catalans i contra els nostres drets socials no poden sortir gratuïtament i que la crispació que generen ha de trobar una resposta. Per això, avui a Alcover l’esquerra independentista ha decidit plantar cara a la ultradreta espanyola i per això també farem el possible perquè no es puguin trobar tranquils en cap racó d’aquest país que no paren d’atacar contínuament.

Fora feixistes dels Països Catalans!

Notícia del Punt:

Un grup d'independentistes intenta boicotejar la calçotada dels populars a Alcover




El que havia de ser un dinar de germanor entre els afiliats del Partit Popular de la demarcació de Tarragona i la cúpula del partit a Catalunya, amb la companyia de l'eurodiputat, Jaime Mayor Oreja, va començar amb un to agredolç. Un col·lectiu d'independentistes format per una trentena de joves van intentar boicotejar el començament de l'acte dels populars al municipi de l'Alcover, on es disposaven a fer una calçotada.

Amb crits de «Mayor Oreja, menor cerebro» i «vosaltres, feixistes, sou els terroristes», el grup de joves van rebre cada un dels dirigents del partit, així com alguns dels militants. Fins i tot, els independentistes van arribar a cantar Els segadors, i van demanar als populars que cantessin l'himne espanyol, recordant-los que el seu himne «per no tenir, no té ni lletra». La crispació, però, va arribar més endavant, quan un dels militants del PP es va encarar contra un dels joves, i la Guàrdia Civil s'hi va interposar, apartant el jove independentista i creant un cordó davant la convocatòria del col·lectiu nacionalista català. Amb l'entrada de tots els assistents a la calçotada, la manifestació es va dissoldre sense més incidents.

El candidat popular per a les eleccions generals de Tarragona, Francesc Ricomà, va valorar la rebuda com d'acte radical, i va matisar que el govern de Rodríguez Zapatero també s'havia radicalitzat, ja que durant aquesta legislatura havia governat «amb l'ajuda de partits que es defineixen com a tal, com ara ERC i ICV». Tot i l'intent per deslluir l'acte, els populars van assegurar que aquests dies estan notant, a peu de carrer, «el caliu» dels tarragonins i la seva il·lusió perquè ells –el PP– arribin a La Moncloa. A més, el president del PP a Catalunya, Daniel Sirera, no va deixar clar si Rajoy, en el cas que arribés a ser president de l'Estat, executaria o no el transvasament de l'Ebre, tot i que el projecte no s'ha inclòs en el programa electoral. (vegeu-ne més informació a la secció de Política)

3 comentaris:

Anònim ha dit...

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2734329

Salut!

Anònim ha dit...

L'enllaç correcte és aquet:

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2734329

Anònim ha dit...

L'Alt Camp comença a despertar!

Som-hi!