dissabte, 17 de novembre del 2007

Lluís Maria Xirinacs: Un homenatge a la dignitat

Després d’una vida dedicada a l’alliberament social, nacional i personal, els Països Catalans hanperdut un dels seus lluitadors més incasables, ferms i coherents. És aquesta dignitat, la de mai renunciar a uns principis mentre la seva generació s’entregava a l’Espanya constitucional, la que sempre recordarem d’en LluísMaria Xirinacs. Va triar una vida desobedient i la va dur a terme fins al darrer dels seus dies, és per això, que des de la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI) li volem retre aquest petit homenatge i unir-nos al condol de la seva família, amics i companyes de lluita.

En Lluís Maria va demostrar la seva fermesa, en les vagues de fam i les protestes contra l’Estat franquista, per la llibertat dels i les preses polítiques. Posteriorment contra la Constitució espanyola i la traïció dels seus antics companys de lluita, que no van dubtar a acceptar la monarquia hereva del franquisme i la nostra submissió com a poble. Mentre la nova classe política i la seva fam per obtenir quotes de poder giraven l’esquena tant a ell, com als Països Catalans, en Xirinacs mai va defallir i va continuar la seva particular lluita per la nostra llibertat. Va viure la vida seguint sempre els principis i la forma de lluita que ell havia triat, la desobediència pacífica, però sent conscient del dret que tenen els pobles a defensar-se de les agressions. Va declarar-se amic dels oprimits i enemic dels opressors, i malgrat la seva trajectòria pacifica i la seva edat, res va poder evitar que la repressió caigués sobre ell. No obstant, ni això el va tòrcer i va voler acabar els seus dies tal com els havia començat, sent lliure i sobirà dels seus actes.

En Lluís Maria Xirinacs no ha pogut veure les llibertats que tant anhelava. El jovent combatiu vol fer realitat el somni pel qual sempre va lluitar, aquest és i serà el nostre millor homenatge.

“...Avui la meva nació esdevé sobirana absoluta en mi. Ells han perdut un esclau. Ella és una mica més lliure, perquè jo sóc en vosaltres, amics!”

Fins sempre amic!

Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI)

Països Catalans, 12d’agost de 2007