dijous, 28 de maig del 2009

El jovent amb Iniciativa Internacionalista


Cada cop el panorama polític català és més desolador. Davant d’una situació d’urgència on els i les treballadores estem rebent les conseqüències de la crisi capitalista, on especuladors de tota mena continuen destrossant el medi ambient i davant d’un Estat espanyol que ens nega el dret democràtic a decidir el nostre futur, els partits polítics tradicionals continuen d’esquenes al poble i buscant la poltrona a qualsevol preu. La situació encara és més crítica a ICV i ERC, autodenominats partits d’esquerres i catalans, que han anat de renúncia en renúncia els darrers anys fins a convertir-se en la mateixa punta de llança de la repressió, l’aplicació del Pla de Bolonya, de l’assumir obedients atemptats ecològics com la MAT o de mostrar-se submisos davant del creixent espanyolisme del govern del PSOE.

Així, el jovent de Valls i l’Alt Camp es tornava a veure abocat a l’abstenció, el vot blanc o el vot nul davant les eleccions al Parlament Europeu del proper 7 de juny. No obstant, als darrers mesos ha nascut una espurna d’esperança. Sindicalistes compromesos, col·lectius de l’Esquerra Independentista de diferents nacions i membres de l’esquerra transformadora han decidit formar una candidatura per portar la veu dels pobles i les classes populars a Europa. Així ha nascut Iniciativa Internacionalista- La Solidaritat entre els Pobles, l’única candidatura que defensa de manera ferma la justícia social i el dret a l’autodeterminació. No obstant, el ministre Rubalcava i la maquinària repressiva del PSOE van iniciar una creuada per il·legalitzar aquesta candidatura solidària mitjançant amb el fantasma de la Llei de Partits. Finalment, la por a que tota Europa vegi en primera fila la condició antidemocràtica de l’Estat espanyol i l’evidència de no poder prohibir que es presenti un llista de ciutadans presents en tota mena de lluites solidàries, va fer que l’Estat anul·lés a l’últim moment la il·legalització prèvia d’aquesta candidatura .

Per tot això, des de l’Assemblea de Joves de Valls (AJV) creiem que ara no és el moment de tornar a quedar-se a casa, sinó de mostrar el vot rebel del jovent. Un vot contra les il·legalitzacions, pel reconeixement dels drets civils i polítics, contra la Llei de Partits, i sobretot, per l’alliberament social i nacional de tots els pobles. Així fem una crida a votar allà on més mal els hi fa, a Iniciativa Internacionalista- La Solidaritat entre els Pobles, una alternativa rupturista que qüestioni, com ja ho ha fet fins ara, els fonaments d’aquesta Espanya basada en una Constitució postfranquista que ens reté a la força, d’un cap d’Estat triat a dit pel dictador i d’unes lleis que no permeten a tots els ciutadans estar presents en unes eleccions suposadament democràtiques. Així, fem una crida a tota la ciutadania de l’Alt Camp a plantar cara el proper 7 de juny, a respondre a la classe política tradicional i aconseguir la millor de les victòries: la dignitat de no haver de votar tapant-se el nas, sinó de triar als qui defensen els nostres ideals i els nostres anhels de llibertat.

1 comentari:

Anònim ha dit...

això és un error estrategic.