dimarts, 24 de març del 2009

Jornada de lluita aquest dijous: Bolonya s’aplica a cops de porra!


Convocatòria Tarragona: Concentració dijous a les 18 h a la plaça de la Font!

El dimecres 18 de març de 2009 quedarà gravat a la ment de tots i totes. A primera hora del matí, amb nocturnitat i traïdora, desenes d’agents dels Mossos d’Esquadra entraven a la Universitat de Barcelona per posar fi a l’ocupació pacífica del rectorat que havia remogut tantes i tantes consciències aquests últims mesos. Al llarg de tot el matí, les protestes per aquesta nova entrada policial a una universitat es van estendre per tota la ciutat i la policia d’en Saura va actuar agredint a tota aquella persona que mostrés públicament el seu suport a la lluita estudiantil. Però, al vespre va arribar el pitjor, quan es va viure un espectacle dantesc. La policia del Tripartit va intentar silenciar la veu de milers d’estudiants a cops de porra, agents antidisturbis dels Mossos d’Esquadra van acarnissar-se amb totes aquelles persones que van sortir al carrer per denunciar la violència policial i reclamar un debat profund sobre el futur de la universitat pública catalana.


El 18 de març ens demostra que les autoritats universitàries no volen afrontar la problemàtica que es viu a les universitats catalanes. Els responsables universitaris ens han demostrat que volen silenciar, per tots els mitjans, les reivindicacions estudiantils. Ens han demostrat que prefereixen continuar imposant un model educatiu rebutjat per la immensa majoria dels estudiants, abans que entre tots i totes marquem el rumb de l’educació.
El 18 de març és la plasmació que a les autoritats universitàries només els queda la força i la violència per aturar l’ampli moviment universitari i social que defensa la universitat pública i de qualitat. Els Rectorats i les Conselleries d’Universitats ens neguen el debat profund sobre la universitat, ja que saben que els membres de la comunitat universitària no volem un procés que ens aboca a la mercantilització. Els Rectors, Degans i Consellers no accepten que les manifestacions, vagues i els referèndums certifiquin el suport estudiantil a la universitat pública i el rebuig a la destrucció d’aquesta.
Els responsables universitaris, fent ús de la policia, volen silenciar-nos, volen silenciar el clamor popular que denuncia el desballestament de la universitat pública. I no, no els hi ho permetrem!
Els estudiants, els membres del Personal d’Administració i Serveis (PAS), el Professorat i la societat en general hem de dir prou a la prepotència rectoral, al cinisme institucional, a la violència policial i a la repressió contra aquells que lluitem per una universitat pública, crítica i popular.


Hem d’alçar la veu, sortir al carrer i proclamar als quatre vents que s’ha de paralitzar Bolonya! Hem de fer arribar a tots els racons del país que som nosaltres, i no pas les empreses, els qui hem de construir la universitat pública del futur!

Per tot això, fem una crida a tothom a participar a les mobilitzacions que es celebraran al llarg de la jornada de lluita convocada pel dijous 26 de març al conjunt de les universitats i ciutats dels Països Catalans.

1 comentari:

Anònim ha dit...

La convocatòria de Tarragona és el dijous 26 a les 18h a la plaça de la font.

Ens hi veiem!
Gràcies per penjar la notícia


Laura.