dimecres, 28 de gener del 2009

L’AJV homenatja al vallenc Gonzàlez Alba



L’Assemblea de Joves de Valls va organitzar dissabte per la tarda un homenatge a Manuel Gonzàlez Alba i a tots els “combatents” catalans als peus de la casa natal de l’històric personatge vallenc caigut en combat defensant la República Catalana durant els fets d’’octubre de 1934. L’Acte, que va concentrar una quarantena de persona sota un intens vent, es va emmarcar en el “Dia del Combatent Català”, que l’AJV commemora des de fa 3 anys i on es recorda la victòria de les forces catalanes en la batalla de Montjuïc de 1641 durant la Guerra dels Segadors i també l’assassinat per part de la policia espanyola del membre de Terra Lliure Martí Marcó l’any 1979. A part de recordar la figura de Gonzàlez Alba, un independentista i revolucionari ferm, amant de la natura i propulsor i defensor de la llengua i la cultura catalana, l’AJV va voler homenatjar també a tots els moviments “que sota diferents noms han lluitat per l’alliberament social i nacional” mentre afirmaven que calia “agafar el seu relleu i participar en aquesta evolució històrica que avui porta el nom d’Esquerra Independentista”. També van tenir paraules de record als combatents antifeixistes de la Guerra Civil mentre recordaven l’efemèride dels 70 anys de l’ocupació franquista, també en ple mes de gener, de la totalitat del Camp de Tarragona i de bona part dels Països Catalans.

Durant l’acte es va fer una lectura de poemes en honor a les persones caigudes defensant els seus ideals, entre els quals destacaven els de Joan Salvat-Papasseit. Posteriorment es va fer una ofrena floral a la casa d’en Manuel Gonzàlez Alba, on també es van instal·lar les fotos de diferents membres de l’organització Terra Lliure i altres joves independentistes catalans assassinats des de l’any 1979.

L’acte es va finalitzar amb els Segadors que va ser interpretat pel nou grup de Grallers i Gralleres del Casal Popular la Turba i amb la col·locació d’una pancarta amb l’imatge de Manuel Gonzàlez Alba i la llegenda: “el millor homenatge, la victòria”.


1 comentari:

Anònim ha dit...

Guau! per les fotos es veu un acte super currat... que bé! tot i que m'hagués agradat sentir les gralles com sonaven.. jejeje!