dijous, 24 de gener del 2008

Dia del Combatent Català

Mural d’homenatge a González Alba


L’Assemblea de Joves de Valls ha realitzat un mural d’homenatge al vallenc Manuel González Alba en motiu del “Dia del combatent català”. Aquesta diada commemora la victòria de les forces independentistes catalanes en la Batalla de Montjuïc del 26 de gener de l’any 1641 i l’assassinat per part de la policia espanyola del militant de Terra Lliure Martí Marcó el mateix dia de l’any 1979. Desprès que l’any passat l’AJV realitzés una lectura de poemes, aquest any han optat per homenatjar mitjançant un mural a la Plaça de la Zeta la figura de Manuel González Alba. Aquest vallenc, militant del Bloc Obrer i Camperol i del Partit Català Proletari, defensor de la llengua i col·laborador de Pompeu Fabra, impulsor de l’editorial Arc de Berà i traductor de llibres marxistes al català, va morir amb les armes a la mà defensant la República Catalana en els fets del 6 d’Octubre de 1934. Juntament amb Jaume Compte i altres companys del PCP, van defensar sense cap mena de claudicacions els seus ideals basats en la independència i el socialisme i van resistir llargues hores els atacs de les tropes espanyoles a la seu del CADCI de Barcelona. L’Assemblea de Joves ha manifestat també la seva voluntat de recuperar la seva figura i de consolidar aquesta diada de cara als propers anys.


5 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bé Assemblea de Joves! El poble està amb vosaltres!

Sou el jovent que cal a la ciutat de Valls! Avancem cap a l'alliberament nacional i social dels països catalans! I recordem sempre els qui un dia van lluitar per aquesta causa!
Visca la Terra!

Unknown ha dit...

El nostre homenatge, maulets d'ahir i d'avui, gent del llamp... La victòria.

raquel ha dit...

La plaça de la Zeta, que fins ara només tenia un nom curiós, ara ja és tota una altra cosa...a veure si el mural també desperta la curiositat de la gent d'aquest barri -i dels de l'ajuntament.

A reveure!

Anònim ha dit...

Assemblea sou els amos!
La festa de la calçotada tot un èxit! El Casal i tot Valls va donar una imatge fantàstica!
A més, gràcies a vosaltres molta gent va descobrir que als Països Catalans es fan unes begudes que no tenen res a envejar a cap altra nació! Recuperem les arrels!

Visca la terra!

Anònim ha dit...

¿Països Catalans?